Vi använder cookies på tema.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Utbildning med Evondos

Sedan april använder brukare i Ullaredsområdet medicingivare, en välfärdsteknisk lösning som hjälper brukaren att självständigt ta sina läkemedel.

Evondos

Inför uppstarten fick 32 sjuksköterskor och undersköterskor från Hemsjukvården och Trygghetsteamet utbildning i hantering av medicingivare. Moment som ingick i utbildningen var laddning av medicingivarna, öppning av låst medicinfack (där medicinen hamnar om brukaren inte tar dospåsen på ordinerad läkemedelstid), hantering av larm, ändring av medicineringsinställningar med mera.

”Jag upplevde att många medarbetare tyckte att både appen och webverktyget var väldigt tydliga och lätta att använda. Då man ska ladda medicingivaren med nya dospåsar eller ändra inställningar så får man hela tiden tydlig instruktion på displayen med vad man ska göra vid olika moment. Det är även en trygghet att medicingivaren säger ifrån om något är fel.” berättar Johanna Tryggvesson, sjukgymnast på PIO som ihop med distriktssköterska Therese Nordh Linder ansvarar för projektet med medicingivare.

Johanna Tryggvesson berättar att det under alla tre utbildningsdagarna varit ett stort engagemang och nyfikenhet från medarbetarna som fick lära sig om medicingivaren:

”Det har varit väldigt roliga utbildningsdagar och extra kul när medarbetare vågade testa fritt vad medicingivaren kan göra! Plötsligt hade någon testat att ställa om medicingivarens tal till norska, så det ljöd ”Det er på tide å ta medisinene dine. Trykk på den grønne knappen” i lokalen.”

Medicingivare som teknisk lösning kommer att utvärderas under hösten 2019 med ställningstagande till breddinförande i resten av kommunen.

Evondos SSK

Sjuksköterskorna på bilden är Anna Ebbesson, Annika Sikén, My Lindeborg och Solveig Persson