Vi använder cookies på tema.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Teknik för smarta hem

Bredband

Ett samlingsnamn på olika tekniker som används för att få tillgång till internet. Det går att få bredband via telefonledning, fibernät eller mobilt via en radiosändare. Bredband köps på konsumentmarknaden.

Robotdammsugare

En dammsugare som är självgående och uppladdningsbar. Den dammsuger golvet i bostaden utan att du själv måste göra något. Det finns många olika sorters robotdammsugare och dessa köps på konsumentmarknaden.

Smarta lampor

Lampor som kan justeras till olika ljus beroende på aktivitet eller tid på dygnet. Lamporna är anslutna till internet eller kopplade med bluetooth. Det finns olika sorters lampor och dessa köps på konsumentmarknaden.

Lamporna kan styras på olika sätt beroende på vilket märke de har. De kan exempelvis styras med den vanliga lampknappen eller med fjärrkontroll och app. Om lamporna är ihopkopplade med en röststyrd assistent kan de styras med röstkommando. Det finns även smarta lampor som är ihopkopplade med en sensor som läggs under bäddmadrassen. När du reser dig upp från sängen så tänds lamporna automatiskt.