Vi använder cookies på tema.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Tips och instruktioner

På den här sidan har vi samlat information som är bra för dig som vill lära dig på egen hand och för dig som vill repetera det som lärts ut vid kurstillfällena.

Instruktionsfilmer

Att ta del av instruktionsfilmer är ett bra sätt att lära sig digitala vardagstjänter. Nedan har vi samlat ihop ett antal filmer som behandlar moment som vi går igenom i utbildningssatsningen Digital vardag.

Mobilt BankID

Mobilt BankID är ofta en förutsättning för att kunna ta del av många av de tjänster som erbjuds över internet. Hur man skaffar och använder Mobilt BankID fungerar lite olika beroende på vilken bank man vänder sig till.

Nedan följer en informationsfilm från Nordea med exempel på vad Mobilt BankID kan användas till samt länkar till sidor med mer information om hur man kommer igång med Mobilt BankID från några av våra största banker.

Informationsfilm om vad Mobilt BankID kan användas till:
Varför ska jag använda Mobilt BankID?

Instruktionsfilmer om hur man kommer igång med Mobilt BankId från några av de största aktörerna:

Instruktionsfilm från Nordea

Instruktionsfilm från Handelsbanken

Instruktionsfilm från Swedbank

Instruktionsfilm från SEB

Instruktionsfilm från ICA-Banken

Swish

Swish är en tjänst där du med hjälp av mobiltelefonen kan betala eller ta emot betalningar. På webbsidan www.getswish.se hittar du mer information och nedanstående interaktiva guider som är väldigt bra för att lära sig hur man gör och hur man kommer igång:

Interaktiva guider från getswish.se

Kom igång med Swish

Apoteket

Apotekets mobilapp för Mina Recept. Instruktionsfilmer för hur man kan använda appen hittar du här: Instruktionsfilmer för Mina Recept

1177 Vårdguiden

1177 Vårdguiden kan du läsa om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.

Två filmer om hur du loggar in på 1177.se

Digitala jag

På sidan www.digitalajag.se finns flera väldigt fina filmer och interaktiva guider inom flera olika områden, bl a digital kommunikation och säkerhet och integritet.

Interaktiv guide om digital kommunikation

Interaktiv guide om säkerhet och integritet

Ytterligare material om hur man säkrar sin digitala information finns på https://www.dinsakerhet.se/sakrare-hemma/skydda-din-information/tank-sakert/

Uppdrag Gamling

Post- och telestyrelsen (PTS) har gjort några informativa och trevliga filmer där medieprofilen Clara Henry träffar ett gäng "gamlingar" och visar dem på vilket sätt en internetuppkoppling kan göra livet enklare och roligare.

https://pts.se/sv/koppla-upp/