Vi använder cookies på tema.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Digital vardag

Under 2019 erbjuder Falkenbergs kommun gratis kurser i hur du använder olika digitala tjänster. Kurserna vänder sig till dig som är 65 år eller äldre.

 

Kurserna kommer att fokusera på alltifrån nyttiga samhällstjänster till mer nöjesrelaterade tjänster så som sociala medier, musik- och filmtjänster. Vi kommer exempelvis att gå igenom hur man använder bank-id och swish samt hur man håller kontakt med nära och kära med hjälp av videokommunikation.

Välj kurs utifrån din förkunskap

Nybörjarkurs

Denna kurs vänder sig till dig som är ny på området och vill ha hjälp med att komma igång. På nybörjarkursen får du låna en surfplatta. Vi träffas vid tre tillfällen.

Fortsättningskurs

Fortsättningskursen vänder sig till dig som har en egen smartphone och viss vana. På denna kurs tar du med dig din egen smartphone eller surfplatta. På fortsättningskursen träffas vi vid sex tillfällen.

Hålls på träffpunkterna och Mötesplats Mölle

Kurserna kommer att hållas på kommunens träffpunkter i Morup, Ätran och Hjortsberg samt på Mötesplats Mölle. Du anmäler dig till den mötesplats/ träffpunkt där du vill gå kursen. Antalet platser är begränsat.

Kursmaterial

På kurserna kommer vi att arbeta i mindre grupper med ett särskilt framtaget studiematerial. Det kommer även att finnas tillgång till instruktionsfilmer som du kan använda om du vill träna hemma eller på träffpunkternas it-caféer mellan och efter
kurstillfällena.

Anmäl dig!

Vill du gå en kurs anmäler du dig till Mötesplats Mölle eller till kommunens träffpunkter, du hittar kontaktinformation här nedan.

Övrig information

E-post: digitalvardag@falkenberg.se
Cecilia Embring projektledare: 0346-88 52 46

Digital vardag är ett projekt finansierat av Post- och telestyrelsen och Falkenbergs kommun för att öka den digitala kompetensen hos kommuninvånare över 65 år.

Kontakt

PTS