Vi använder cookies på tema.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Digital vardag

Under 2019 erbjuder Falkenbergs kommun gratis kurser i hur du använder olika digitala tjänster. Kurserna vänder sig till dig som är 65 år eller äldre.


Kurserna är anpassade för smart mobil och surfplatta. Fokus kommer att ligga på digitala tjänster inom allt från nyttiga samhällstjänster till mer nöjesrelaterade tjänster. Vi kommer exempelvis att gå igenom hur man använder bank-id och swish samt hur man håller kontakt med nära och kära med hjälp av videokommunikation.

Välj kurs utifrån din förkunskap

Nybörjarkurs

Detta är en inspirationskurs för dig som inte har börjat använda digitala tjänster än och som vill veta vad det finns för möjligheter. Vi träffas vid tre tillfällen och du får låna en surfplatta under kurstillfällena.

Fortsättningskurs

Fortsättningskursen vänder sig till dig som har en egen smart mobil eller surfplatta och viss vana. Vi träffas vid sex tillfällen och du tar med dig din egen smarta mobil/surfplatta till kursen.

Hålls på träffpunkterna och Mötesplats Mölle

Kurserna kommer att hållas på kommunens träffpunkter i Morup, Ätran och Hjortsberg samt på Mötesplats Mölle. Du anmäler dig till den mötesplats/ träffpunkt där du vill gå kursen, du hittar kontaktinformation längre ned. Antalet platser är begränsat eftersom vi arbetar i små grupper.

IT-caféer - drop in!

Vi erbjuder även IT-caféer på alla kommunens träffpunkter och på mötesplatsen. IT-caféerna är öppna för alla (även de som inte läser någon av kurserna) och ingen föranmälan krävs. Hit är du välkommen om du har ett problem eller vill lära dig mer. Ta med din smarta mobil/surfplatta eller dator.

Träffpunkt Ätran - onsdagar 14:00-15:30
Träffpunkt Morup - torsdagar 10:00-11:30
Träffpunkt Hjortsberg - fredagar 10:00-11:30
Mötesplats Mölle - fredagar 10:00-11:30

Övrig information

E-post: digitalvardag@falkenberg.se
Cecilia Embring projektledare: 0346-88 52 46

Digital vardag är ett projekt finansierat av Post- och telestyrelsen och Falkenbergs kommun för att öka den digitala kompetensen hos kommuninvånare över 65 år.

Kontakt

PTS