Vi använder cookies på tema.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Den resfria upplevelsen

Den 4 december 2018

Virtual reality (VR) börjar allt mer användas inom såväl vård som omsorg. Det används till såväl rehabilitering som till förströelse, men också som ett sätt att förflytta sig i tid och rum för den som inte kan eller vill lämna hemmet.

Ett exempel är Film Stockholms projekt med virtual reality-teknik inom äldrevården. Specialproducerade 360-filmer har visats för äldre i Södertälje med goda resultat.

Syftet har varit att undersöka om äldre är mottagliga för virtual reality och om den kan bidra till ökat välbefinnande hos personer med begränsade möjligheter att lämna vårdmiljön eller kanske till och med sängen.

Filmen nedan visar på hur det gick till, och hur kul de hade.

 

Ett annat exempel är VR-pedagog Daniel Kemppis verksamhet. Han använder virtual reality som redskap för att aktivera och engagera brukare på tre olika äldreboenden i Södertälje.


Även Falkenberg har tillsammans med Hälsoteknikcentrum i Halland (HCH) undersökt möjligheterna med virtual reality. Än så länge tycker vi att filmerna/spelen/miljöerna fortfarande blir lite väl korniga och oskarpa och man blir lätt lite yr, men vi ser verkligen potentialen med tekniken och det är ett område vi bevakar noga.

/Mattias

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer