Vi använder cookies på tema.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Jag vill ha en språkvän

Vill du träffa och lära känna svenskar? Vill du lära dig prata svenska snabbare? Då är projektet Språkvän något för dig.

Du som är nyanländ och bor i Falkenbergs kommun kan få hjälp med att hitta en språkvän. En språkvän är någon du träffar för att umgås med, prata svenska och lära dig mer om Sverige. Det krävs bara att du kan lite svenska.

Hur går det till?

Först fyller du i din ansökan ovanför eller kontaktar någon av våra projektledare. Vi kontaktar dig när vi hittar någon språkvän som passar. Att hitta en språkvän kan ta allt från veckor till månader. När vi har hittat en språkvän ringer vi dig och bokar ett första möte.

Vad gör vi när vi träffas?

Det är du och din språkvän som tillsammans bestämmer när och hur ofta ni ska träffas. Ni ska i första hand umgås och ha roligt tillsammans, som till exempel gå på promenader, ta en fika, gå på fotboll eller annat som ni finner roligt och intressant.

Mer information om projektet Språkvän

Språkvän är ett integrationsprojekt som drivs av Falkenbergs kommun och Röda Korset. Projektet finns för att hjälpa till att skapa möten mellan nyanlända i kommunen och människor som redan bor här och kan det svenska språket. Språkvän är ett enkelt sätt att föra människor närmare varandra och skapa en förståelse för varandras likheter och olikheter.

Som språkvän blir du medlem i en intern grupp på Facebook och du bjuds in till gemensamma aktiviteter varje månad. På vår Facebook-sida hittar du inspiration från andra medlemmar och projektledarna.

Vem matchas med vem?

Vi försöker hitta en språkvän med liknande önskemål och intressen.

Hur länge pågår kontakten?

Kontakten pågår så länge du och din vän vill. Du har hela tiden möjlighet att höra av dig till oss som arbetar med projektet om du har frågor eller andra funderingar.

Kontakt