Vi använder cookies på tema.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Jag vill bli fikavän

Vill du bidra till en snabbare integration och träffa nya svenskar men inte binda upp dig över en längre tid? Då är fikavän något för just dig. Du träffar en ny vän och får samtidigt testa Falkenbergs caféutbud, helt gratis!

Hur går det till?

Att vara fikavän är enkelt! Du anmäler ditt intresse för att vara fikavän, därefter matchar vi dig med en person som vi tror kommer passa. Varje fikavänspar får 4 fikakuponger som de kan använda på antingen Café Borgmästargård, Café Hjärtat (Falkhallen) eller Café Rekommenderas (Falkenbergs museum). Vid varje fikatillfälle ska Fikavännerna lämna in varsin biljett. Ni bestämmer själva när och hur ofta ni vill ses.

I biljetten ingår en dryck (varm eller kall) och en bakelse (t.ex. bulle). Efter de 4 tillfällerna bestämmer ni själva om ni vill fortsätta att ses eller inte. Man får alltid anmäla sig på nytt om man vill ha en ny fikavän.

Fikavän och Språkvän – vad är skillnaden?

Både Fikavän och Språkvän bygger på att träffa och lära känna en ny människa. Att öva det svenska språket är en stor del, kulturutbytet och vänskapen är minst lika viktig. Som fikavänner ses ni fyra gånger över en fika och umgås. Som språkvän bestämmer ni själva vad ni vill göra – gå promenader, ses hemma hos varandra, delta på gemensamma aktiviteter eller något helt annat. Gemensamt för Språkvän och Fikavän är att det sker helt på deltagarnas villkor – ni bestämmer när, var och hur ofta ni vill träffas.

På vår Facebook-sida hittar du inspiration från andra medlemmar och projektledarna.

Kontakt