Vi använder cookies på tema.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Cityklimatet

2016 ökade företagen i Falkenberg centrum sin totala omsättning med 9,4 procent jämfört med året före. Det är den största tillväxtökningen bland de undersökta stadkärnorna i rapporten Cityklimatet.

Cityklimatet är en årlig rapport som mäter omsättningen för företag i centrum. Rapporten är gjord av WSP på uppdrag av Fastighetsägarna och omfattar verksamheter inom centrum som till exempel hotell, restauranger, matbutiker, kläd- och inredningsbutiker samt frisörer och skönhetsalonger.l

Sammanfattning av presentationen

  • Handeln i Falkenberg utvecklades starkare är föregående år och hade under 2016 en positiv utveckling på 9,4 procent. Det kan jämföras med resultatet för samtliga stadskärnor på 3,6 procent.

  • Flera aktörer inom både dagligvaruhandeln och sällanköpsvaruhandeln går bra och flera nya butiker etablerades under året.

  • Även i hotell- och restaurangnäringen ökade omsättningen. Även här tillkommer flera nya enheter vilket bidrar till den positiva utvecklingen. I annan service ser vi en procentuell nedgång, dock från låga nivåer.

  • På nationell nivå är det i första hand dagligvaror, service och restauranger som driver tillväxtökningen i stadskärnor. Den trenden beräknas fortsätta även i framtiden. Det är en viktigt insikt att ha med sig i det fortsatta centrumarbetet.

Ladda hem presentationen

Falkenbergs resultat i Cityklimatet presenterades den 19 oktober 2017 på Falkenbergs Sparbank. Här kan du ladda ned presentationsmaterialetPDF.

Vill du läsa hela rapporten Cityklmatet kan du göra det här.

Kontakt

  • Vid frågor eller synpunkter hör av dig till vårt
  • kontaktcenter