Vi använder cookies på tema.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Status: Pågående

Utbyggnad av Solhaga äldreboende

Falkenbergs kommun bygger ut Solhaga särskilda boende tillsammans med Falkenbergs bostad, Fabo. Företaget Pettersson och Hansson står för byggnationen.

Den nybyggda delen består av 45 lägenheter fördelade på tre våningsplan. Passagen genom Solhaga förlängs och kopplar samman den nya och den befintliga delen av Solhaga. Nybygget på Solhaga kommer att ha 45 demensplatser varav fem är riktade till personer med psykiska besvär. Varje boendeenhet kommer att ha vardagsrum, gemensamt kök och inglasad balkong.

Exploatör: Falkenbergs bostad, Fabo.
Läs mer: www.fabo.se

Tidplan

Solhaga beräknas stå klart i oktober 2020.

Nya satsningar

Aktivitetsrum, café och gröna utemiljöer är ytterligare satsningar som de boende kommer att ha tillgång till på Solhaga särskilda boende.

Varje boendeenhet består av tio moderna och rymliga lägenheter, förutom i bottenplan där enheten består av fem lägenheter. I alla lägenheter finns det platsbyggda garderober, en liten kokvrå med kokplatta, kyl och frysfack samt ett anpassat badrum.

Varje avdelning har också en liten läs-/sitthörna dit man kan dra sig undan en stund.

Inredningen

Målsättningen med inredningen på nya Solhaga är att skapa en hemlik miljö. Det ska vara både trivsamt och funktionellt. Vi har valt att arbeta med mjuka färger och ekdetaljer. Väggarna på nya Solhaga kommer att gå i en varmvit ton. Dessa kompletteras sedan med fondväggar. Till golv lägger vi en trämönstrad plastmatta.

Observera att bilden är en konceptbild och att slutlig byggnation kan komma att avvika.

Observera att bilden är en konceptbild och att slutlig byggnation kan komma att avvika.

Platsinformation

Kontakt

  • Vid frågor eller synpunkter hör av dig till vårt
  • kontaktcenter