Vi använder cookies på tema.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Status: Pågående

Kunskaps- och kulturcentrum

Kunskaps- och kulturcentrum blir Falkenberg centrums nya nav och en plats för kreativitet, nyfikenhet och upptäckarglädje. Här kommer bland annat gymnasieskola, bibliotek, kulturskola och turistinformation finnas.

Kunskaps- och kulturcentrum ska ligga mitt i centrum med entré mot Stortorget och beräknas vara klart för inflyttning i början av 2020. Det är Falkenbergs kommuns största investering någonsin och förutom en profilerande byggnad i centrum är det en stor satsning innanför väggarna.

Namnsättning av kunskaps- och kulturcentrum

Fram till och med den 31 augusti har alla haft möjlighet att lämna namnförslag för den nya byggnaden. Nu ska alla förslag gås igenom. Mer information kommer.

Biblioteket växlar upp

För biblioteket innebär kunskaps- och kulturcentrum en betydande uppväxling för hela verksamheten och en anpassning till samtidens biblioteksbehov. Totalt blir det nästan 2 800 m² biblioteksyta i två plan. På plan ett finns det bland annat en sagogrotta och på andra planer finns rum för unga och vuxna med sittplatser med vacker utsikt för läsning, studierum, kopieringsmöjlighet och datorer med skrivare. Det kommer även finnas en återlämningsmaskin som förenklar för bibliotekets besökare.

Läs mer om det nya stadsbiblioteket på bibliotekets blogg

Gymnasieskolan får helt nya förutsättningar

Med det nya kunskaps- och kulturcentrum tar gymnasieskolan ett rejält kliv mot en sammanhållen gymnasieskola som ger ändamålsenliga lokaler för alla program. Parallellt med byggnationen av kunskaps- och kulturcentrum ska även nuvarande huvudbyggnaden för gymnasieskolan (hus 3) genomgå en totalrenovering och byggas samman med det nya kunskap- och kulturcentrum.

En levande byggnad från morgon till kväll

I kunskaps- och kulturcentrum ska även turistinformationen och kulturskolan flytta in. Kombinationen med kulturskolan och det fria kultur- och föreningslivet som också ska kunna ta del av de nya lokalerna gör kunskaps- och kulturcentrum till ett levande hus från morgon till kväll. I huset kommer det bland annat finnas ett café och en aula för 300 personer.

En del av en ny stadsdel med park och bostäder

Bakom kunskaps- och kulturcentrum ska det bli en ny stadspark. Därmed kopplar byggnaden ihop stadskärnan med staden norrut där det planeras för nya bostäder. Tillsammans blir det en ny stadsdel.


Relaterade projekt

Platsinformation

Kunskaps- och kulturcentrum

Kontakt

  • Vid frågor eller synpunkter hör av dig till vårt
  • kontaktcenter