Vi använder cookies på tema.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Samråd

Om du vill ställa frågor till oss om planen för Falkenbergs stads framtid så har du möjlighet att göra det under de så kallade samrådsmötena. För att kunna hålla avstånd så erbjuder vi nu samråd digitalt.

Under samrådstiden, från den 17 maj till och med den 20 juli, alltså den tid då du har möjlighet att tycka till om planerna för Falkenbergs stads framtid, sker ett antal samrådsmöten. Under dessa presenterar vi övergripande hur planera ser ut och du har möjlighet att ställa frågor till oss.

Digitala samråd

För att kunna hålla avstånd så kommer träffarna vara digitala och ske genom Microsoft teams. Nedan finns en instruktion på hur du går till väga. Följande datum är inplanerade för samrådsmöten:

  • 20/5, klockan 18
  • 1/6, klockan 18
  • 10/6, klockan 18

Länkar till mötet

En tid innan varje samrådsmöte hittar du en aktuell länk på denna sidan som tar dig till mötet. Nästa möte är den 10 juni klockan 18.

Så här deltar du på digitalt samråd

För att kunna hålla avstånd så erbjuder vi nu samråd digitalt. Det är enkelt att delta och alla är välkomna! Läs här hur du gör för att vara med.

För att komma in i mötet klickar du på länken till mötet. Länken är inte personlig och går bra att kopiera och dela den med andra. Länken till samrådet publicerar vi i god tid innan mötet börjar.

Delta via dator

Använder du en dator behövs inga förberedelser, utan du kan starta mötet genom att klicka på länken med inbjudan.Om du redan har Teams-appen installerad i din dator kommer du direkt till mötet.

Delta via Teams-appen eller i webbläsaren

Om du inte har Teams-appen installerad kommer du till en webbsida där du kan välja mellan två alternativ: Ladda ner Teams eller Titta på webben i stället

Välj Titta på webben i stället och du kommer direkt till mötet.

Ställa frågor

När du har kommit in i mötet syns på den högra delen av din datorskärm en ljus ruta med rubriken Frågor och svar om livehändelser. Här kan du se de frågor som har kommit in, både dina egna och de andra deltagarnas (med viss fördröjning).

För att skriva in en fråga, klicka på den blå rutan nere till höger med texten: Ställ en fråga

Du kommer inte att synas

Under mötet kommer du inte att synas i bild och du kommer inte heller höras.

Mer information

Vill du ha mer information om hur Team fungerar så finns mer att läsa hos Microsoft. Klicka här.

Delta via mobiltelefon eller platta

Ska du använda mobil eller platta så behöver du förbereda dig lite. Ladda ner appen Teams från den tjänst där du laddar ner appar (App Store eller Google Play). Det är kostnadsfritt.Om du öppnar appen efter att ha laddat ner den uppmanas du att logga in med ditt arbetskonto, skolkonto eller Microsoftkonto. Det kan du strunta i och stänga appen.

Ansluta till mötet

Gå till länken med inbjudan och klicka på den. Du får upp ett meddelande:

”Vill du öppna sidan i ”Teams”? Välj Öppna.

Du kommer till en sida med rubriken Microsoft Teams, och orden ”Mötestid! Hur vill du ansluta?”

Välj Anslut som gäst.

Det kommer upp ett meddelande: ”Teams” begär åtkomst till mikrofonen”

Välj OK

Nu står det: Skriv ditt namn och välj sedan Anslut till möte.

Det spelar ingen roll vad du skriver här, det kommer inte att synas under mötet.

Klicka på Anslut till möte och du kommer till mötet.

Ställa frågor

Uppe i högra hörnet på skärmen syns två pratbubblor med ett frågetecken. Klicka där för att gå till frågeläget. Här kan du se de frågor som har kommit in, både dina egna och de andra deltagarnas (med viss fördröjning).

För att skriva in en fråga, klicka på den blå rutan nedtill på skärmen: Ask a question

Om du vill skriver du ditt namn i fältet Your name (optional). Detta är det namn som kommer att synas för de övriga deltagarna i mötet när du ställer frågor.

Under strecket, i fältet Ask a question skriver du vad du vill fråga om. Klicka på den lilla pilen nere till höger för att skicka in frågan.

Gå tillbaka till att se bilderna från mötet med pilen högst uppe till vänster på skärmen.

Du kommer inte att synas

Under mötet kommer du inte att synas i bild och du kommer inte heller höras. Du har möjlighet att ställa frågor via chattfunktionen som symboliseras med pratbubblor.

Mer information

Vill du ha mer information om hur Team fungerar så finns mer att läsa hos Microsoft. Klicka här.

Kontakt

  • Vid frågor eller synpunkter hör av dig till vårt
  • kontaktcenter