Vi använder cookies på tema.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Jag vill bli språkvän

Vill du träffa nya svenskar, bredda ditt kontaktnät och bidra till en snabbare integration? Då är projektet Språkvän något för dig.

Språkvänner matchas utifrån intressen och önskemål och ni kan träffas så ofta eller sällan ni vill. Den ena kan svenska, den andra behöver öva. Det går att vara ensam språkvän, dela med en kompis eller vara Språkvänner familjer emellan.

Hur går det till?

Det första steget för att bli Språkvän är att fylla i anmälan ovanför alternativt kontaktar någon av våra projektledare. När anmälan har mottagits blir du kontaktad och får information om en person du ska träffa tillsammans med samordnaren.

Vad gör vi när vi träffas?

Det är du och din språkvän som tillsammans bestämmer när och hur ofta ni ska träffas samt vad ni vill göra utifrån era intressen. Ni ska i första hand umgås och ha roligt tillsammans, som till exempel gå på promenader, ta en fika, gå på fotboll eller annat som ni finner roligt och intressant.

Mer information om projektet Språkvän

Språkvän är ett integrationsprojekt som drivs av Falkenbergs kommun och Röda Korset. Projektet innebär att vi hjälper till att skapa möten mellan nyanlända i kommunen och människor som redan bor här och kan det svenska språket. Språkvän är ett enkelt sätt att föra människor närmare varandra och skapa en förståelse för varandras likheter och olikheter.

Som språkvän blir du medlem i en intern grupp på Facebook och du bjuds in till gemensamma aktiviteter varje månad. På vår Facebook-sida hittar du inspiration från andra medlemmar och projektledarna.

Vem matchas med vem?

Vi försöker matcha dig och din blivande språkvän utifrån era önskemål och intressen. Det kan ta olika lång tid eftersom det är mycket som ska stämma överens – allt från veckor till månader.

Hur länge pågår kontakten?

Kontakten pågår så länge du och din vän vill. Du har hela tiden möjlighet att höra av dig till oss som arbetar med projektet om du har frågor eller andra funderingar.

Får jag någon ersättning?

Du får ingen ekonomisk ersättning för att vara språkvän. Ni deltar båda frivilligt.

Kontakt